Jefferson Station Project

The Jefferson Station project took a closed grocery store and re-purposed it into a Police Department and City Library. On the police side they were able to expand into a space that gave them workstations for all of their patrol officers, detectives, and records department. It included custom built lockers for evidence pass thorough as well as staff locker rooms. It also had custom shelving built for the records, evidence, and their armory. In this new location they are more prepared to serve the community. On the Library side the new space will provide private study rooms for group meetings, a quiet room with lounge seating and study tables for privacy, 20 computer stations, and multiple lounge seating and study tables throughout the building. Their new story room and toddler area is furnished with seating and tables for young children to enjoy crafts, stories, computer games, and reading. There are laptop touch down stations throughout the library to help accommodate multiple study needs. The staff office space is furnished with a combination of desking, workstations, and standing height tables to help increase work flow and meet all of their needs.

The library and police station are joined by a multipurpose meeting room that will provide a space for the city of Jefferson to hold public meetings, court hearings, training classes, and city events. This room is outfitted with mobile tables and stacking chairs that can be reconfigured to fit the many uses of the space.
It was a pleasure to be a part of a project that was created to provide better services to the community.